\"\"Bu sene sekizincisi yapılacak olan, Uluslar arası Türkçe Olimpiyatlarının tanıtılması amacıyla tasarlanan reklam filmini, reklam sektörünün bilinen ismi Ali Taran çekiyor. Filmin çekimi Maslak Ata Center, Stüdyo Plato'da yapılmış ve bitmiştir. Reklam film çekimlerinde, olimpiyat çocuklarına İclal Aydın, Aydan Şener, Mustafa Ceceli eşlik etti. Olimpiyatların bu seneki sloganı olarak kullanılan "Aynı dili konuşuyoruz" ifadesine yaraşır bir konsept hazırlayan Ali Taran, reklam çekiminde özel Greenbox tekniği ve Morph efektini kullandı.

Reklam filminde ‘barış ve kardeşlik, sevgi, dostluk' ana temaları işlendi. Bu filmde ünlü yüzler, her kıtayı temsil eden çocuk simalarıyla bütünleşti. Türkçe Derneğinin düzenlediği, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, 26 Mayıs -10 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Bu yönde tüm hazırlıklar hızla devam ediyor. Bu yarışmaya 120 ülkeden 750 öğrenci katılacak. Bu yarışma için reklam sektörünün ünlü ismi, Ali Taran reklam kampanya danışmanlığını üstlenerek, reklam filminin çekimlerine başladı. Bu çekimlerde rol alan ünlü simalarda burada kamera karşısına geçti.

VSG stüdyolarında, gazetecilerin sordukları sorulara, reklam çekimlerinden önce cevap verdi. Ali Taran, başka ülkelerde insanların Türkçeyi kullandığını duymanın çok güzel bir duygu olduğunu belirtti. Gazetecilerin ne sıfatla bu düzenlemenin içerisinde bulunuyorsun sorusuna ise; "Önce reklamcıyım, sonra *Türkiyeciyim*. Başka hiçbir şeyci değilim." Diyen Taran, "Katkılarım olur mu?" düşüncesiyle burada yer aldığını belirtti. Ali Taran, "Türkiyeci olduğum için Türkiye ile alakalı iyi bulduğum, tüm oluşumların ve organizasyonların içinde, nasıl bir katkı sağlayabilirsem, mümkün olduğunca sağlamaya gayret ediyorum." Dedi  

Arşiv

Etiketler