Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, ülkesinin turizmde gelişmesi için, Türkiye'deki gibi bir politika izlenmesi gerektiğini savundu.

Ülkesinin Karadeniz Kıyılarındaki turizm'in artması için, turizm tanıtımlarına daha fazla kaynak ayrılması gerektiğini ve daha uygun fiyatların uygulanması gerektiğini söyledi. "Bu toplantıya hazırlık bağlamında en güzel yerlerden biri olan Lagonaki Yaylası'nı inceledim. Orada bazı projeler gerçekleştirilebilir. Vatandaşlarımızın, en azından hizmet ve fiyat arasındaki makul dengenin mevcut olduğu Türkiye veya başka ülkelerde olduğu gibi tatil yapabilmesi için, bu tür tatil merkezlerinin ekonomik boyutunu düşünmemiz lazım." dedi.

Toplantıda söz alan bir diğer yetkili Rusya Federal Turizm Ajansı Rosturizm Başkanı Aleksandr Radkov ise; reklam ve tanıtım çalışmalarına aynı Türkiye'nin yaptığı gibi daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı. "Biz yurtdışında turizmimizin tanıtımı için en fazla 6 milyon euro kaynak ayırıyoruz. Oysa Türkiye ve İspanya gibi ülkeler bunun 10 misli para ayırıyor" eleştirisi getirdi.  

Arşiv

Etiketler