İngiliz mağaza zinciri Topshop internet sitesinde yer alan reklamlarında anoreksik bir manken kullanınca, anoreksiyayla savaşan derneklerin tepkisiyle karşılaştı.

Yaz modasını sıfır beden olarak tanımlanan bir modelin yer aldığı reklamlar ile tanıtan Topshop, derneklerin “zayıflık hastalığını özendiriyor” tepkisiyle karşılaştı.

İngiltere'de anoreksiyayla savaşan BEAT Derneği üyesi Helen Davies bir açıklama yaparak, genç kızların böyle büyük markaların reklamlarında gördükleri aşırı zayıf modellere özendiklerini söyledi. Davies, Topshop'un daha sorumlu hareket etmesi gerektiğini ve bu reklamların internette ya da dergilerde yer almasının yanlış olduğunu belirtti.

Anoreksiya Destek Grubu sözcüsü Karen Easthall da reklamda yer alan mankenin hastalıklı gibi göründüğünü, web sitesinin açılış sayfasında bu şekilde bir modele yer verdiği için Topshop'un utanması gerektiğini kaydetti. Easthall kızının dört ay boyunca hastanede anoreksiya ile savaştığını ve böyle modellerin onun gibi binlerce kızın aklını karıştıracağını belirtirken, Topshop'un sahibi Sir Philip Green konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Arşiv

Etiketler