Türk hava yollarının reklam kampanyası olan "Türkler Uçuyor"'un film çekimleri için, atlama noktaları araştırıldı. İzmir, Eskişehir'de kullanılabilecek bir atlama noktasının belirlenmemesi sonucu Kayseri'de bulunan nokta seçildi. Burası aynı zamanda Dünya Basketbol Şampiyonasının yapılacağı yerdir. Reklam filminin çekimlerinde yedi milli paraşütçü rol alarak iki gün deneme atlayışları yaptılar.

Filmin çekimleri için, bilinen atlama yüksekliğinden beş bin metreye ulaşıldı. İki gün boyunca denemeleri yapılan basket şovu, paraşütçülerin kasklarına konulan kameralarla birlikte, yurtdışında aksiyon çekimlerinde “go pro” kamerasının kullanılmasıyla çekimleri yapıldı.

THY'nin reklam film çekimleri için pota ve basket topları yeniden üretilerek, topların paraşütçülerle aynı hızda düşebilmesi için, toplar 7 kg ağırlığına getirildi. Gökyüzüden yapılan basket şovunda, her bir top bir kere kullanıldığından 84 top kullanılmış oldu. Her smaç 250 km hızla potaya düştü.

Milli takım oyuncularından Hidayet Türkoğlu, Ömer Onan, Kerem Tunçeri ile birlikte mili takım oyuncularının geri kalanları da filmde rol aldı. Reklam filminin çekimleri İstanbul çalışmalarıyla sonlandı. Reklam filmini Rabarba Dijital Ajansı, yönetmenliğini ise Emre Şahin yaptı.

Arşiv

Etiketler