Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Bodrum Sanayici ve İş Adamları Derneğinin düzenlediği “Dünya Markası olarak THY” konulu toplantıda konuştu. Buna göre, bu sene altı milyar dolara ulaşmayı amaçladıklarını, bu açıdan reklama önem verdiklerini, dünya liderliğini istediklerini ifade etti.

Kotil, Türk Hava Yollarının, son sekiz sene içinde geliştiğini, son iki senede iki kat büyüdüklerini kaydetti. 2006 yılında 24 yurtdışı hat açtıklarını, bu başarıyı dünyada başka bir firmanın yapamadığını söyleyen Kotil, halen senede on hatta yakın açtıklarını, bir haftada ise beş bin 400 sefer sayısına ulaştıklarını ve dünya sıralamasında 25. Olduklarını, uçtukları nokta sıralamasında ise sekizinci olduklarını söyledi. Ayrıca operasyonel bakımdan altıncı sırada olduklarını, havacılık alanında Lufthansa, France Air gibi firmalarla rekabet etmek istediklerini söyledi. Kotil, kendisinin hedefinin ise, sefer sayısını on bine çıkarmak olduğunu belirtti.

Hürriyet gazetesinde yayınlanan habere göre, THY firmalarının, ciro toplamının 526 milyar dolar olduğunu, Lufthansa firmasının bu sene için 30 milyar dolar ciroyu hedeflediğini, fakat THY'nin altı milyarı hedeflediğini söyleyerek, bunun, dünya pastasının %1,2 si olduğunu, hedeflerinin bu payı çok yükseltmek olduğunu söyledi.  

Arşiv

Etiketler