Palmali Group'un sahibi Azeri İşadamı Mübariz Mansimov tarafından TMSF'den 890 milyon dolara alınarak otele dönüştürülen HSBC eski binası The Istanbul Edition olarak açılıyor.

Açılışta pek çok ünlü yıldız da bulunacak. Brad Pitt ile birlikte rol aldığı Truva adlı filmde ünlenen Diane Kruger, Dior ve Lanvin gibi moda devlerinin reklam yüzü Lily Donaldson, Dolce&Gabbana'nın yıldızı David Gandy, fringe dizisi aktörü Joshua Jackson da açılışa katılacak ünlüler arasında. Açılışta Hadise de bir konser verecek.

Palmali ve ISR Group tarafından yatırım gerçekleştirilen The Istanbul Edition'un işletmesini 25 yıllığına Marriott International'a ait. Toplam 78 oda ve bir kral dairesi bulunan The Istanbul Edition için 150 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Yaz sezonu oda fiyatının 400 Euro olduğu otelin Kral Dairesi'nde bir gecelik konaklama bedeli 7500 Euro.

Levent'te bulunan ve HSBC eski genel müdürlük binası olarak kullanılan bina, 20 Kasım 2003 tarihinde gerçekleştirilen bombalı saldırı ile hatırlanıyordu.

Arşiv

Etiketler