RTÜK Kanun Tasarısı’nın ‘Belirli Ürünlerin Ticari İletişimi’ başlıklı 12’inci maddesinde yapılan değişiklikle televizyonlarda  ilaç reklamlarının yapılabilmesinin önü açılıyor. Sağlık Bakanlığı ve bazı sağlıkçı yetkililer yapılmak istenen düzenlemeye karşı olduklarını açıkladı.

Başta Sağlık Bakanlığı ve bazı sağlıkçılar ise ilaçların televizyonlarda reklamına karşı olduklarını belirtti. Türk Eczacıları Birliği Genel Başkanı Erdoğan Çolak, Meclis’e gönderilecek olan televizyonlarda yapılabilecek ilaç reklamlarına ait RTÜK Kanun Tasarısı ile ilaçlarla ilgili televizyon reklamlarının önünün açılacak olmasına tepki gösterdi ve bu sağlıksız girişimin bir an önce geri çekilmesini talep ettiklerini açıkladı.

Çolak, Türk Eczacıları Birliği adına, bazı basın organlarında 2009 ekim ayında TEB'in reçetesiz ilaç reklamına başlayacağı yolunda haberlerle ilgili basın açıklaması yapmış, TEB'in eczanelere kurulması planlanan LCD ekranlardan yapacağı ve sağlık ile ilgili konularda halkı bilgilendirme amaçlı  TEB TV yayınlarında, Etik Kurul tarafından onaylanmayan reklam ve yayınlara hiçbir şekilde izin verilmeyeceği ve bu bilgilendirme yayınlarında ilaç reklamı yapılmayacağını açıklamıştı

 

 

Arşiv

Etiketler