18 Aralık 2011 tarihinde başlayan reyting skandalının üstünden aylar geçti. Uzun zamandır reyting ölçümleri yapılmayan Türkiye'de dün akşamdan itibaren yeni reyting sistemi ile ölçümler yapılmaya başlandı.

Reytingde şike operasyonu ile televizyon reyting sistemini durdurma kararı alan, Televizyon İzleme Araştırmaları Anonim Şirketi (TİAK A.Ş.) dün yaptığı toplantıda reytingde şike iddiasını kabul ederek, televizyon kanalları için yeni reyting sistemleri belirledi. Anlık reytinglerin görülebildiği yeni sistemden faydalanacak 10 televizyon kanalı: Kanal D, Show TV, Star TV, atv, FOX, Kanaltürk, tv8, Kanal 7, Samanyolu ve Meltem TV olurken; NTV, NTV Spor, Yumurcak TV, Habertürk, CNN Türk, Bugün TV, tv2, Kanal A, Karamel TV, Ülke TV, Kadırga TV ve Sky Türk gibi kanallar eski reyting sisteminde olduğu gibi 15'er dakikalık reyting sonuçlarını görebilecek.

Reytingsiz geçen 10 ay gibi uzun bir sürenin televizyon dünyasında kaygı yarattığını söyleyen Reklamverenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pura, her sektörde olduğu gibi televizyon sektöründe de bir ölçüme ihtiyaç olduğunu dile getirdi.  

Arşiv

Etiketler