CHP'nin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun lider olarak seçildiği, genel kurul toplantısını NTV; CNN Türk ve Habertürk v.b. gibi televizyon kanallar, reklam kuşaklarını yayınlamaktan vazgeçip, canlı yayına bağlandılar. Kurultayın yapıldığı günler olan 22-23 Mayısta televizyon kanallarının olması gereken reklam kuşaklarının sayısını 3/1 oranında düşürdüğü söylendi.

Bütün gün çeşitli başlıklarla canlı yayınlarını sürdüren kanalların bazıları, reklam yayınlarını yapacakları zaman, canlı yayının devam edeceğini flaş olarak anons etmeleri dikkat çekti. Canlı yayını ‘Kılıçdaroğlu kurultaya gidiyor', ‘Salona giriyor', ‘Kürsüye yürüyor' gibi başlıklarla canlı yayını sürdürmüşlerdi.

Bazı televizyon kanalları CHP'nin kurultay toplantısından yaptıkları yayını kesmemek adına ratinglerin çok yüksek olduğu haftasonları yayınlarında bile canlı yayınlarını sürdürmeyi tercih etti.

En fazla gelir getiren reklam kuşaklarından vazgeçen bazı televizyon kanalları, bir önceki haftaya nazaran %10-32 arasında reklamların sayısını azaltarak yayını sürdürmeyi tercih ederken, bu anlamda görülmemiş bir uygulamaya imza attılar.  

Arşiv

Etiketler