Turkcell bir açıklama yaparak Avea'nın “Teknik Direktör” reklam filmine karşı, “Reklam filmlerinin ekonomik ve sosyal sorumluluk bilinci içinde iş hayatında ve kamuoyunda kabul gören dürüst rekabet ilkelerine uygun olması ilkesini ihlal etmesi, ticari reklam ilkelerine aykırı olması, kullanılan ifadelerin Turkcell'i, markasını ve ticari faaliyetlerini yanlış, yanıltıcı ve lüzumsuz yere incitici beyanlarla kötülemesi” gerekçesiyle 22 Haziran tarihinde Beyoğlu 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde manevi tazminat davası açıldığı hatırlatıldı.

Turkcell basın ya da müşterileri üzerinden rakip operatörlerle polemiğe girmeyi ilke olarak doğru bulmadığını belirttiği açıklamada, reklam filminin kamuoyu ve tüketiciler nezdinde ticari itibarını zedelemeye yönelik unsurlar içermesi nedeniyle dava sonuçlanana kadar internet, radyo, televizyon ve gazete yayınlarının durdurulması için ihtiyati tedbir kararı uygulanmasını da talep ettiğini belirtti. Açıklamada, mahkemenin söz konusu reklamın yayımlanmasının dava sonuna kadar tedbiren durdurulması yönünde karar verdiği ve belirtildi.

Açıklamada Reklam Özdenetim Kurulu'nun (RÖK) 22 Haziran'da yapılan ve gerekli düzenlemeler yapılmadıkça reklamın yayınlanmamasını istediğine de yer verilerek, 25 Haziran Cumartesi günü itibariyle gerekli düzenlemelerin yapılmış ya da reklam filminin yayınının durdurulmuş olması gerektiği belirtildi. Aksi takdirde, 27 Haziran pazartesi günü reklam filminin yayınının durdurulması talebiyle medyaya yazı gönderileceği söylendi.

Arşiv

Etiketler