“Yaymaya değer fikirler” (Ideas worth spreading) sloganıyla yola çıkan ve kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan TED (Technology, Entertainment ve Design), yaymaya değer reklamları topluyor. 25 yıl önce California'da başlayan dört günlük bir konferans olan TED geçen yıllar içinde farklı sektörlerden birçok fikir insanını bir araya getiren bir ortam niteliği kazandı.

TED konferansları yılda iki kez düzenleniyor. Aralarında birçok önde gelen ismin de yer aldığı konferanslarda konuşmacıların süreleri 18 dakika ile sınırlı. TED konferansları bugüne kadar Al Gore, Bill Gates, Gordon Brown, Jane Goodall, Sir Richard Branson gibi birçok ismi ağırladı.

Yaymaya değer fikirlerin ödüllendirildiği TED Prize ise bu yıl fotoğrafçı JR'ın oldu. JR, Sokak, bina, merdiven, tren gibi mekanlarda sergilediği 28 mm projesinde dünyanın farklı noktalarında tamamen doğal insan fotoğraflarıyla artan nüfus, sağlık, eğitim insan ve küreselleşme gibi konuları vurguluyor.

TED.com sitesinde yayınlanan yeni içerikler de, TED'in daha geniş kitlelere ulaşması ve fikir paylaşımına olanak tanıması için sürekli olarak yayınlanıyor. Bu kapsamda seçilen yayılmaya değer 10 reklam filmi de bir yıl boyunca TED.com sayfasında yer alıyor. Bunun yanı sıra seçilen reklamlar video paylaşım sitesi Youtube ana sayfasında da yer alıyor.

Yaymaya değer reklamlar:

http://www.ted.com/initiatives/aws

Nokia N8 ile çekilmiş dünyanın en küçük stop - motion karakter animasyonu:

http://www.ted.com/initiatives/aws/the_world_s_smallest_stop_moti.html

Arşiv

Etiketler