ABD'li İlaç Şirketi Amgen, Türkiye'nin köklü ilaç firmalarından Mustafa Nevzat'ı 700 milyon dolara satın almak için anlaşma yaptı.

ABD'li İlaç Firması yaptığı açıklamada, nakit olarak gerçekleştirilecek satışla Mustafa Nevzat'ın yüzde 95.6'sına sahip olacağını ve bu yeni anlaşmayla Türkiye ve bölgedeki varlığını güçlendireceğini belirtti.

Şirketlerin yönetim kurulları tarafından satış işleminin onaylamasıyla birlikte bir açıklama yapan Amgen Şirket ve Operasyonlar Başkanı Robert A. Bradway, ''Mustafa Nevzat'ın çalışanları ve yönetim ekibi ile birlikte; Türkiye ve çevresindeki pazarlarda yüksek kaliteli ve inovatif ilaçlarla faaliyetlerimizi artırmayı planlıyoruz'' dedi.

Mustafa Nevzat Genel Müdürü Levent Selamoğlu ise, ''Bu işlem; Mustafa Nevzat, çalışanları ve müşterileri için çok çekici bir fırsat sunuyor. Mustafa Nevzat ve Amgen birlikteliği; Türkiye'de benzersiz kabiliyetleri, bölgede ve diğer gelişmekte olan pazarlarda ise büyüme potansiyeli olan bir lider yaratacak. Amgen'in hedef ve kaynakları ülkemizde yatırımın sürekliliğini de sağlayacak'' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin köklü ilaç firmalarından Mustafa Nevzat 1923'te kurulmuştu.

Arşiv

Etiketler