Başbakana hitaplarıyla dikkat çeken, muhalefetiyle öne çıkan sözcü gazetesi Vatan ve Milliyet Gazetelerini sollayarak 5. Sıraya oturdu.

Son zamanlarda gazetenin tirajı 180 bine yaklaştı. Tiraj sayısı Vatan Gazetesi ile Milliyet Gazetelerini solladı. Hem de promosyon yapmadan Habertürk'le yarışmaya başladı. Sözcü Gazetesi 16 sayfa eksiz olarak çıkmakta. Gazetenin haber kadrosu bile yok. Sözcü Gazetesinin patronu medyanın gençlerinden Burak Akbay bir zaman magazin haberciliği yapan Ertuğrul Akbay'ın oğludur.

Gazetenin yönetiminde, Haldun Simavi ile Rahmi Turan ekolü'nden Metin Yılmaz bulunmakta. Metin Yılmaz'ın gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlarda; 57 binlik bir tirajla yola çıktıklarını üç senede 180 bine tırmandıklarını ve bunun daha da yükseleceğine inandığını söyledi. Bu işin sırrı ise şöyle açıklandı.

Diğer gazetelerin halktan kopuk olduğu, gazetenin şansının, patronun yazı işlerini serbest bırakması, yazı işleriyle uyumlu çalışılıp frekans tuttuğunda tirajda başarı elde ettikleri söylendi. Halkın derdinin işsizlik, geçim, terör olduğunu, sert manşetler atmalarına rağmen, halktan olumlu tepkiler aldıklarını, çiftçinin emeklinin seslerini duyurdukları ifade edildi.

Sözcü gazetesinin halkın her kesimini sahiplendiği, onlara kulak verdiği, attıkları manşetleri onlardan kopmadan, onları dinleyerek yaptıkları söylendi. Bulundukları çizgiden çıkan gazetelerin tirajlarının düştüğü, sözcü gazetesinin ise bağımsız çalıştığı, yanlı olmadığı söylendi  

Arşiv

Etiketler