Manisa Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen münazaralarda bu yıl sosyal medya tartışıldı.

Sosyal ağların topluma etkisini tartışan sınıflar, bu konuyla ilgili yaptıkları araştırmaları ve topladıkları bilgileri birer birer paylaşarak sonuca varmaya çalıştı. Ortaya çıkan başlıklar dikkat çekiciydi:

“Metro Teknik adlı bilimsel gazete tarafından ortaya atılan iddiaya göre; Facebook tüm kullanıcı bilgilerini büyük bir şirkete satarak bunu paraya çevireceğini söyledi.” Bir başka iddia ise: “Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinin bağımlılık yaratıştı” oldu. “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bile Twitter kullanması, bu iddiayı destekler niteliktedir.” Tabi tüm bu zararları dışında faydalarının da konuşulduğu münazarada, “Van depremindeki yaraların sarılmasında Facebook'un katkısının büyük olduğu” söylendi.

Kimine göre zararlı, kimine göre de yararlı olan sosyal ağlarla ilgili bu münazarada, sosyal ağların tehlikeli olduğu fikri, çoğunluk tarafından kabul edilerek sonlandı.  

Arşiv

Etiketler