İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrailli cep telefonu uygulama şirketi Snaptu Facebook tarafından satın alındı. Şirketin bloglarında yapılan duyurularda bir rakam belirtilmemiş olsa da, Facebook tarafından şirkete 70 milyon dolar gibi bir fiyat ödendiği tahmin ediliyor. Facebook böylelikle Ar – Ge çalışmaları için İsrail'de bir üs de sağlamış oluyor.

Snaptu mobil telefonlara yazılım uygulamaları geliştirmek üzere Sequoie Capital ve Carmel Ventures'in verdiği destekle 2007 yılında kuruldu. İngiltere merkezli olsa da Kaliforniya ve Tel Aviv'de de ofisleri olan şirket “Snaptu” adı verilen bir uygulamayla sıradan mobil telefonlara bir nevi akıllı telefon özelliği kazandırıyor ve böylece çeşitli sosyal paylaşım sitelerine ve verilere ücretsiz erişim imkanı sunuyor.

Halen 2500'den fazla cihazın kullandığı bir uygulama geçtiğimiz aylarda Facebook için geliştirilmişti. Snaptu Facebook bünyesinde yer almanın dünya çapında daha fazla etki sağlama anlamına geldiğini belirtiyor. Facebook da rakamlar konusunda bir bilgi vermese de anlaşmayı doğruladı. Satın alım anlaşması ile Facebook'un yaklaşık 600 milyon kullanıcısına cep telefonu servislerini de kullanarak daha fazla ulaşma olanağı sağlayacağı belirtiliyor.

Arşiv

Etiketler