Havaalanlarında faaliyet gösteren kuruluşların çevre ve insan sağlığına verdikleri ya da verebilecek oldukları zararları sistemli bir şekilde azaltmak ve mümkün oldukça ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalara yapılması ve çalışmalara başlanması hedeflenen “Yeşil Havaalanı” projesi kapsamında Sky Airlines'a ”Yeşil Kuruluş” lisansı verildi.

Sky Airlines Genel Müdürü Tahir Görgülü Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün kuruluşları bu anlamda desteklediğini söyleyerek, Yeşil Havaalanı'nın da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün imza attığı başarılı projelerden olduğunu belirtti. Görgülü, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi'ye, Havaalanları Daire Başkanı Cemil Acar'a ve tüm Sivil Havacılık genel Müdürlüğü çalışanlarına da teşekkür etti.

Görgülü, canlılar üzerinde olumsuz etkiler ve çok sayıda sağlık sorununa yol açan çevre kirliliğinin önlenmesini amaçlayan proje kapsamında aldıkları “Yeşil Kuruluş” ünvanının kendileri için büyük anlam taşıdığını belirtti ve diğer kuruluşlara da çevre duyarlılığı konusunda örnek olmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Görgülü yasal sorumluluklarını yerine getirmek kadar gelecek nesillere de bir vatandaş olarak yaşanabilir bir dünya bırakma konusunda üstlerine düşenleri yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Arşiv

Etiketler