Simfer Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ustaoğlu, Tamer Karadağlı'nın yer aldığı reklamlarla ilgili olarak Birol Güven'in ödeme yapılmadığına dair iddialarına yanıt geldi. Ustaoğlu bir basın açıklaması yaparak Güven'in ödeme yapılmadığına dair iddialarını yalanladı.

Ustaoğlu'nun açıklaması şöyle:

Tesis ve ürünlere yaptığı yatırımlarla ihracat potansiyeli son beş yılda katlanarak büyüyen, 123 ülkeye, dünyanın farklı mutfak kültürlerine uygun özellikte, yüksek kalitede, dayanıklı ve estetik pişirici grup ürünleri sunan ve çeşitli kademelerde 1.100 çalışanı bulunan Simfer olarak, televizyon ekranlarında sizlerin de takip ettiği gibi beğenilen Albeni fırınını ekranların sevilen dizi oyuncusu Tamer Karadağlı ile tanıtmaya başladık. Simfer'in geçtiğimiz dönemde marka yüzü olan ve “Çocuklar Duymasın” dizisinde “Taş Fırın Erkeği Haluk” karakterini canlandıran Tamer Karadağlı ile yaptığımız işbirliğine paralel olarak dizinin yapımcısı Birol Güven'le de ürünlerimizin dizide yer alması üzerine bir anlaşma imzaladık. Kısa bir süre önce Sabah ve Takvim gazetelerinde sözleşmeden doğan yükümlülüklerimizi yerine getirmediğimiz ve bu nedenle Birol Güven'in tarafımıza dava açacağı yönündeki haberleri üzüntüyle gördük.

Simfer ürünlü reklamların iletişiminde Haluk karakterinin kullanma ve ATV televizyonunda yayınlanan “Çocuklar Duymasın” dizisinde, dizinin sahibi ve senaristi Birol Güven tarafından yapılacak adaptasyon ile Simfer marka ürünlerin tanıtımını yapmak üzere, ATV televizyonunda yayınlanan “Çocuklar Duymasın” dizisinde adaptasyonun yapılması ve yayınlanması hususunda karşılıklı olarak 06.08.2010 tarihinde yazılı anlaşma yapılmış, bu anlaşmaya uygun olarak da ilk ödeme Birol Güven'e yapılmıştır. Yapılan sözleşmeye göre iki ana film için anlaşılmış ve yine aynı şekilde sözleşmede açıkça belirtildiği üzere ikinci senaryo adaptasyonunun yapılması ve uygulanması ile birlikte ikinci ödemenin yapılacağı konusunda anlaşmaya varılmıştır. Halen, ikinci ana film için Birol Güven'den reklam veren ve ajans ile mutabık kalarak, yayınlanacak TV projesi için bir adet senaryo adaptasyonu yapılması beklenmektedir. Şu ana kadar ikinci adaptasyon gerçekleşmediği için Birol Güven'e sözleşmede açıkça belirtildiği şekliyle ikinci ödeme henüz yapılmamıştır. Karşılıklı imzalanmış olan anlaşma uyarınca Simfer olarak üzerimize düşen tüm yükümlülüklerin herhangi bir ihtar ya da uyarıya ihtiyaç duyulmaksızın yerine getirildiğinin altını çizmek isteriz. Hem sözleşme hem de ödemeye yönelik resmi belgeler tarafımızdadır. Geçmişi uzun yıllar öncesine dayanan Simfer olarak her zamanki gibi kanun ve sözleşmelere saygılı duruşumuzu devam ettirmekteyiz. İşbu açıklamayı bilgilerinize ve değerlendirmenize sunarız.

Saygılarımızla.

Mustafa Ustaoğlu

SİMFER Yönetim Kurulu Başkanı

Arşiv

Etiketler