Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yaklaşan genel seçimler öncesi çalışacağı iki ajansı uzun süren görüşmeler neticesinde belirledi. Parti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun imajı dahil olmak üzere iletişim ve reklam kampanyalarını Grey İstanbul ve Relax hazırlayacak. Her iki firma da seçim süreci içinde yer alacak.

Kampanyada çalışacak olan reklamcılara CHP Genel Merkezi içinde bir oda verildi. Hazırlanacak olan reklam kampanyasında “Türkiye'de her kesimin farklı sorunları” olduğu noktasından yola çıkılacak ve bu sorunlara doğru mesajlar ile ulaşılması hedeflenecek. Yine bu doğrultuda, farklı bölgelerin sorunlarına merkezden değil, sorunun yaşandığı bölgelerden cevap verilmesi hedefleniyor. Reklamcılar ayrıca CHP'nin seçim vaadleri arasında bulunan Aile Sigortası kavramının da, vatandaşlara daha iyi anlatılabilmesi için detaylı bir çalışma yürütecekler.

Bir süre önce Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yapılan düzenlemeyle siyasi partilerin televizyon reklamları yapmasının da önü açılmıştı. Yeni düzenlemeyle birlikte önümüzdeki seçim sürecinde oldukça renkli günler geçirmemiz şimdiden yüksek olasılık gibi görünüyor. Rengarenk ve bol gürültülü seçim atmosferinin ilk sinyallerini veren CHP'nin ardından diğer siyasi partilerin ne gibi çalışmalar planladığını ilerleyen günlerde göreceğiz.

Arşiv

Etiketler