Sayfanızın İlk Ziyaretçiye Hızlı Açılması Önemli mi?

Sayfanızın ziyaretçilere hızlı bir şekilde açılması SEO açısından da önemlidir. Site açılış hızı optimizasyonu insanların beklemek istemedikleri hızlı tüketim çağında büyük bir öneme sahiptir. Yapılan araştırmalar 100 kullanıcıdan 47’sinin internet sayfasının açılma hızının 2 saniyeden daha az olmasını beklediğini ortaya koymuştur. Sitenizde yer alan görsellerin, metinlerin ve animasyonların 2 saniyelik süre içerisinde yüklenmesi ve kullanıma hazır hale gelmesi gerekmektedir.

Araştırmaların diğer kısmında her 100 kullanıcıdan 40’ının sitenizin açılış hızının 3 saniyeden fazla sürmesi durumunda sitenizi terk ettiği de ortaya çıkıyor. Ayrıca internet sitesinin açılışında meydana gelebilecek yalnızca 1 saniyelik bir gecikme bile müşteri memnuniyetinizi büyük oranda düşürebiliyor. Dönüşüm oranları da %10’luk seviyelere gelene kadar düşebiliyor.

Site Açılış Hızı Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Site açılış hızı için optimizasyon  yapacağınız zaman ilk önce sitenizin açılış hızını yavaşlatan etkenleri ortaya çıkartmanız gerekiyor. Bunlar için Google PageSpeed, Insight, GtMetrix ve Pingdom adlı analiz araçlarından da destek alabilirsiniz.

Açılış hızı optimizasyonunda ilk önce sitenizde yer alan görselleri optimize etmelisiniz. Görselleri optimize ettiğiniz zaman açılış hızınız olumlu yönde etkilenecektir. Optimizasyon için TinyJPEG veya Imagify gibi araçları da kullanabilirsiniz. 

JavaScript (JS) ve CSS dosyalarını küçültmeniz de sayfanızın ziyaretçilerinize daha hızlı açılabilmesini sağlayabilir. JS ve CSS dosyalarınızda yer alan gereksiz boşlukları ve bölgeleri temizleyerek dosya boyutlarını küçültebilirsiniz. JS ve CSS küçültme araçlarından birini seçip kullandığınız zaman site açılış hızınıza büyük bir katkı sağlayabilirsiniz. 

Önbellek (Cache) kullandığınız zaman site açılış hızınızı artırabilirsiniz. Sitenizde yer alan tarayıcının önbelliğine kayıt yaparak sitenize gelen istek sayılarını optimize edebilirsiniz. Cache sisteminden yararlandığınız zaman bant genişliği kullanımız da azalmaya başlar. 

Site Açılış Hızı SEO için Önemli mi?

Sitenizin hızlı bir şekilde açılması SEO için son derece yararlıdır. Kullanıcılar ve arama motorları arasında köprü kurmak istiyorsanız ve arama motorlarının internet sitenize değer vermesini istiyorsanız internet sitenizin açılış hızını mutlaka optimize etmelisiniz. Böylelikle diğer SEO adımlarını uygulamaya devam edebilirsiniz.

Arşiv