Sanayi ve Ticaret Bakanlığı kısa mesajlarla (SMS) gerçekleştirilen dolandırıcılıkların da dahil olduğu denetimlerinin kapsamını genişletiyor. Bir süre önce kullanıcıların cep telefonlarına kol saati, elektrik faturası indirimi gibi hediyeler vaat eden mesajları takibe alan bakanlık, televizyonlarda ‘SANS yaz, XXXX'e gönder, içeriğini al, bu muhteşem ödüller için çekilişe katıl' şeklinde yayınlanan reklamlarla ilgili olarak açılan dosyayı da karara bağladı. Bakanlık, bu reklamların durdurulmasına karar verdi.

Kullanıcılara ev ve araba gibi birçok ödülün vaat edildiği bu reklamlar ile ilgili olarak Reklam Kurulu'na birçok başvuru yapıldı. İlgili firmanın da yazılı görüş ve diğer belge ve bilgileri alındıktan sonra dosya kurul gündemine gelecek.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Bakanlığı yetkilileri tarafından ihbarların yetersizliğine dikkat çekiliyor ihbarlar arttıkça tüketicilerin mağduriyetlerinin azalacağının da altını çiziliyor. Reklam Kurulu'na SMS mesajlarıyla ilgili olarak 2010 yılında 23 şikayet başvurusu yapılmıştı. Ancak Sanayi Bakanı Nihat Ergün'ün telefonuna da gönderilen bir mesaj ile konuya dikkat çekildi. 2011 yılının ilk çeyreğinde kurula ulaşan şikayet sayısı 73'ü buldu. Bu SMS mesajlarını gönderen bir firmaya Reklam Kurulu tarafından tüketicilerin yanıltıldığı gerekçesiyle, söz konusu reklamların durdurulması ve 6 bin 867 lira idari para cezası verilmişti.

Arşiv

Etiketler