Akıllı telefon ve tablet piyasasında Apple ve Samsung arasındaki savaş devam ediyor. Hürriyet'in haberine göre, Apple Samsung'un Galaxy Tab ve Galaxy S model cihazlarını Apple'dan esinlenerek geliştirdiğini, Galaxy Tab'in iPad'den esinlenilerek geliştirildiğini ve Galaxy S modelinin de iPhone 3G'ye benzediğini iddia ediyor.

Apple son olarak, Düsseldorf mahkemesi tarafından alınan karar neticesinde, Samsung'un yeni tablet bilgisayararı Galaxy Tab'in Avrupa Birliği'nde Hollanda dışındaki satışını geçici olarak durdurulmasıyla sevindi. Samsung kararın ardından yaptığı açıklamada, satışı durdurulan cihazların Avrupalı tüketicilere ulaşması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.. Samsung yetkilileri Almanya'da devam eden yasal süreçte fikir haklarını korumak için çalışmalarını sürdüreceklerini ve şirket haklarını sonuna kadar savunacaklarını da vurguladı.

Yasal süreç devam ederken, bir yandan Samsung'un Apple'a iPhone 4 parçaları tedarik etmeyi kesip kesmeyeceği merak ediliyor. Samsung halen, iPhone 4'ün üretim maliyetinin yüzde 26'sını oluşturan flaş hafıza, DRAM hafıza ve işlemci gibi parçaları tedarik ediyor. Samsung'dan konuyla ilgili olumsuz bir sinyal yok ancak, Apple'a desteğini çekmesi halinde bunun Apple açısından maliyeti ve yeni bir tedarikçiyi ne kadar zamanda bulacağı bilinmiyor.

Arşiv

Etiketler