Türk Hava Yolları (THY) Şampiyonlar Ligi finalisti olan İngiltere'nin Manchester United ve İspanya'nın Barcelona takımlarını taşıyacak. 70 ülkede 40 dilde yayımlanan ve yaklaşıl 110 milyon kişiye ulaşacak olan final karşılaşmasına damgasını her iki takımın da sponsorluğunu üstlenen THY vuracak. Finalin gerçekleştirileceği Londra'ya her iki takım da THY ile gidecek. Kazananın yaklaşık 120, kaybedenin ise kasasına 70 milyon euro ekleyeceği final karşılaşması 28 Mayıs Cumartesi günü Wembley Stadyumu'nda gerçekleştirilecek.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Barcelona, Mancherter United ve Euroleague'den teklif alarak sponsorluk anlaşması imzalandığını ve bu anlaşmaların marka değeri ve yolcu sayısını arttırdığını söyledi. THY'nin her iki takıma da uğurlu geldiğini belirten Topçu, 2003 yılında 3 milyon dolar olan reklam bütçesinin 2011 yılında 100 milyon dolar olduğunu, bunun da tanıtımın etkisiyle gerçekleştiğini vurguladı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, UEFA'nın sıkı kurallarından dolayı, THY'nin UEFA'nın resmi sponsoru olmadığı için dev finale vurgu yapan çalışmalar gösterilmeyecek. THY Basın Müşaviri Ali Genç iki takım için de çekilmiş olan reklam filmlerinin maçın yayınlandığı ülke televizyonlarında gösterileceğini ve UEFA tarafından kabul edilecek çalışmalar yaptıklarını söyledi. Genç bu çalışmaların geniş kitleler tarafından takip edilen yayınlarda gösterileceğini de belirtti.

Arşiv

Etiketler