Kozmetik sektöründe yer alan “rahatlatıcı masaj ve bacak bakımı” isimli ürünlerin piyasadan toplatılma kararı veren Sağlık Bakanlığı, daha sonra bu konuyla ilgili bir karar olmadığını açıklayarak, kafalarda soru işareti yaratmıştı. Olayın iç yüzü daha sonra ortaya çıktı.

Kozmetik firmasının sahteciliğin önüne geçmek için bakanlığa başvurduğu ve 7 aylık bir süreç sonunda, Bakanlığın ürünleri toplatma kararı aldığı ortaya çıktı. Firma sahibi Adnan Ceyhan'ın açıklamasına göre, ürünlerinin sahtelerini yapan, sahtekarların önüne geçmek için bakanlıktan yardım istediklerini ancak, sahte ürünlerin gerçeğinden ayırt edilememesi durumu yüzünden, gerçek ürünlerin de piyasadan toplatıldığını söyledi. Sahte ürünlerin ambalajları, orjinaliyle birebir aynı, hatta iletişim bilgileri bile aynı olunca, firma sahibi zor günler yaşadı. Ürünlerinin sadece 4 ya da 5 internet sitesinde satıldığını söyleyen Ceyhan, sahte ürünlerin neredeyse 500'e yakın sitede satıldığını, hatta sahtekarların, radyo reklamı bile verdiğini sözlerine ekledi.

Durum böyle olunca işin içinden çıkamayan firma yetkilisi, çareyi sağlık bakanlığına haber vermekte bulmuş. Tabi orjinalinden ayırt edilemeyecek kadar benzeyen sahte ürünlerin arkasındakilere ulaşılamayınca, gerçek firma zor günler yaşamış. Sağlık Bakanlığı yaptığı yanlışı kabul ederek, yeniden açıklamada bulunmuş.  

Arşiv

Etiketler