Halkı yanılttığı ve sahte bal ürettiği gerekçesiyle ceza alarak teşhir edilen bal firmalarının reklamlarının televizyonlarda devam ediyor olması akıllarda soru işaretine neden oldu.

Meclis Bilişim ve İnternet Komisyonu'na bilgi veren RTÜK Başkanı Davut Dursun, milletvekillerinin bu konudaki sorularını yanıtladı. Dursun,"Biz cezayı reklam gelirinin yüzde 1'i olarak kesebiliyoruz. Zaten hiç reklam geliri beyan etmiyorlar. Televizyona kestiğimiz cezayı, reklam veren firma ödüyor" şeklinde konuşurken yasalardaki eksiklikler bir kez daha gündeme geldi.

Davut Dursun, bu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, "Bu bizim de içimizin yandığı bir alan. Sadece bal değil, benzeri gıda takviyesi adı altında ilaç gibi satılan ürünler var. Bunlar reklam olduğu halde program gibi sunuldu. Biz buna 'gizli reklam' dedik ve cezalandırma yoluna gittik. Maalesef Sağlık Bakanlığı geç kaldı bu konuda'' dedi.

Davut Dursun Sağlık Bakanlığı'nın daha ivedi davranarak bu tür reklam eğilimi içindeki sahte firmaları listelemesi gerektiğini söyledi.

Arşiv

Etiketler