Sabah yayıncılık A.Ş. 22 Nisan 1985 tarihinde Dinç Bilgin tarafından kurulmuş, kendisi aynı zamanda gazetenin sahibidir. Gazete ilk etapta İstanbul'da çalışmalarına başlayarak Türkiye geneline dağıldı. Gazetenin yayın yönetmenliğini ilk kez Rahmi Turan yaptı, sonra Zafer Mutlu'nun yönetiminde devam ederek Ergun Babahan, Ufuk Güldemir ve Tayfun Devecioğlu gibi isimler tarafından yönetilmişti. 2000 yılında Ciner Grubu'nun da ortak olmasıyla yayın hayatına devam eden gazete Ciner grubunun da ortak olduğu Merkez Grubu tarafından 2005 yılında satın alındı.

Gazete “Türkiye'nin en iyi gazetesi” sloganıyla okurlarına seslenmektedir. Bu süreçte Fatih Altaylı gazetenin genel yayın yönetmenliğini yapmıştı. Sabah Gazetesi, Ocak 1997 yılında internetten yayın yapmaya başlamıştır. TMSF'nin 2007 yılında el koymasıyla ihale edilen gazete Çalık Holding tarafından alınmış, 2008 Aralık ayında da Genel Yönetmen Fatih Altaylı istifa etmiştir. Gazetenin yeni sahibi Ahmet Çalık onun yerine geçen sene, Şubat ayında Erdal Şafak'ı Genel yayın yönetmeni olarak atamıştır

2005 yılında yirminci yılını kutlayan gazete, bu sene 44 sayfadan oluşmaktadır. İçinde seri ilan bölümleri, ekleri bulunmaktadır. Ekonomi ve spor alanlarında da beşer sayfa ayırmakta ve 50 Kr üzerinden satılmaktadır. Gazete Printcity tarafından basılmakta ve dağıtımını da Turkuvaz yapmaktadır.  

Arşiv

Etiketler