\"\"Rusya'da her geçen gün 30 adet web sitesi internete eklenmektedir. Rusya'da da hızla gelişen internet ortamına her gün otuz site girmekte ve internet kullanıcılarının sayısı 38 milyon civarına ulaşmış durumda. Bu hızla gelişen internet kullanımları, dünya üzerinde Rusya'yı 9. Sıraya taşımıştır. İnternet reklamlarının Rusya'da ki gelişimi ve geldiği noktayı, Forexteach.com isimli site yazısında değerlendiren uzmanlar şu açıklamaları yapmışlardır:

Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu, kendi ülkelerinde, reklam sektörünün içinde bulunduğu duruma açıklık getirdi. Sitenin ilgili yazısında, Rusya da, İnternet reklamcılığının son yıllarda aktif bir gelişme gösterdiğini belirtmişlerdir. reklamların görüntülenme sayısından çok, kullanıcıların, bu reklamlar aracılığıyla, firmaların ürün ve hizmetlerine ne sıklıkta ulaştıklarının belirlenmesine yönelik faaliyetlerin öne çıktığını belirtmiştir.

Bu ülke de, internet pazarlamacılığının ve reklam sektörünün daha fazla hız kazanarak ilerlemesinin önünde duran en ciddi engelin ise, bilgisayar ve programcılık konusunda, uzman işgücünün bulunmaması olduğunu ifade etmektedir. Büyük Devletler Topluluğunda, internet pazarlamacılığı konusunda, Ukrayna ve Kazakistan'ın Rusya ile birlikte hızlı ilerleme gösterdiği belirtilmektedir. Büyük Devletler Topluluğu ülkelerinde, pazarlamacılığın ilerlemesi için, elektronik ticaret konularında, esnek yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirten uzmanlar, elektronik ödemelerdeki komisyon miktarının azaltılması, kredi kartları gibi ödeme biçimlerinin yaygınlık kazandırılması gerektiğini, aynı zamanda kurye taşımacılığının da aynı şekilde yaygınlaşması gerektiğinin altını çiziyor.  

Arşiv

Etiketler