Jotun Boya, Altı Nokta Körler Derneği ile birlikte anlamlı bir projeye imza atarak “Renkler Herkes İçindir!” kampanyasını hayata geçirdi. Dün başlayan kampanya ile görme engellilerin cep telefonlarına renkleri ayırd edebilecekleri bir uygulama yüklenerek hayatlarını bir nebze de kolaylaştırmak hedefleniyor.

Kampanya kapsamında Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şube Başkanı Murat Demirok'un uygulamayı anlattığı bir video da hazırlanarak sosyal paylaşım sitelerinde gösterilmeye başladı. ‘www.renklerherkesicindir.com' sitesinde bulunan bu video her izlendiğinde uygulama Altı Nokta Körler Derneği tarafından Jotun Boya sponsorluğunda bir kişiye ücretsiz olarak veriliyor.

Jotun Boya Türkiye Pazarlama Direktörü İsmet Uçarlı “Renkler Herkes İçindir!” kampanyası ile görme engelli vatandaşlara tekrar dikkat çekmek istediklerini ve proje ile görme engellilerin hayatlarına renk katmaktan ve onların gören birine olan bağımlılıklarını bir nebze de olsa azaltmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Ülkemizde 500 binden fazlası görme yeteneğini sonradan yitirmiş olan 700 bin görme engelli yaşıyor. Bu kişiler için renkleri ayırt etmeye yarayan bazı cihazlar üretilmiş olsa da bunların fiyatları oldukça yüksek. Günlük hayatta onların renkleri ayırt etmelerini sağlayacak ekonomik çözüm ise, Jotun Boya'nın sponsorluğu ile Altı Nokta Körler Derneği'nin birlikte gerçekleştirdiği bu kampanya.

http://www.renklerherkesicindir.com/

Arşiv

Etiketler