Dünyanın seri üretimi yapılan ilk yüzde 100 elektrik motorlu otomobilleri olma özelliği taşıyan Renault Z.E. serisi Fluence Z.E. ve Kangoo Express Z.E. özel bir etkinlikle tanıtıldı. İlk olarak Başkaban Recep Tayyip Erdoğan tarafından deneme sürüşü gerçekleşen otomobiller etkinliğe katılan davetliler tarafından kullanıldı.

Beyazıt Öztürk ve Azra Akın'ın da aralarında bulunduğu ünlüler elektrikli otomobillerin performansını İstanbul sokaklarında tecrübe etti. Santralİstanbul'da bugün de deneme sürüşü etkinliği devam ediyor.

Renault Z.E. serisi adını Zero Emission'dan (Sıfır Emisyon) alıyor. Yanmalı motor ve egzoz sistemi olmayan otomobiller, motor ve egzoz gürültüsü, egzoz dumanı gibi olumsuzlukları da ortadan kaldırarak sessiz ve temiz bir trafiğe öncülük ediyor. Renault Z.E. serisi Fluence, Kangoo Express, Zoe Preview ve Twizy modellerinden oluşuyor. Renault'un Elektrik Motorlu Otomobilleri sıfır emisyonlu ve karbondioksit salınımı yapmıyor bu özellikleriyle de doğayı kirletmeyerek çevrenin korunmasına katkı sağlıyor.

Arşiv

Etiketler