22. Türkiye Reklam Ödülleri Yarışmasına 1160 eser başvurdu. Bugüne kadar ki en yüksek başvuru bu sene yapıldı. Önceki gün İstanbul Suada'da düzenlenen törenle ödüller sahiplerine verildi. Yapılan törende 79'u Kristal Elma ile birlikte üçyüz kadar ödül verildi. Düzenlenen törende konuşma yapan Reklamcılar Derneği Başkanı Yiğit Şardan; İngiltere'de yapılan bir araştırmanın sonuçları, yaratıcılık ile başarılı iş arasında önemli bir bağ olduğunu gösteriyor. Bu tip yaratıcı yarışmalarda ödül kazanan reklam çalışmalarının başarıları elde etmede onbir kere etkili olduğunu, yarışmanın Türkiye'de yaratıcılığa değer kazandırdığını ifade etti.

ÖDÜL ALANLAR

Kristal Elma Yarışması için düzenlenen törende televizyon reklamı, radyo reklamı, basın reklamı, birden fazla mecralı kampanya, açık hava reklam, yaratıcı medyanın kullanımı, dijital reklam, sinema reklam mecralarında en çok puan alanlar Kristal Elma kazandı. Ödül kazananlar ise şöyle; Televizyon kategorisinde Medina Turgul DDB'nin "arabam.com" ayrıca basın, medya ile yayın kategorilerinde “milliyet.com.tr arşiv” ilanı, kurumsal imaj dalında “Baba Beni Okula Gönder 5. Yıl” ilanı kategori 3.'sü oldu.

Basın kategorisinde en büyük ödül ise Grey İstanbul'un "Google Search" reklamına verildi. Televizyon kategorisinde Consept'te ait Şekerbank'ın reklamı olan "Üreten susarsa, Türkiye susar" en büyük ödülü aldı. Çok mecralı reklam kampanyası kategorisinde de, Medina Turgul DDB'nin "Hayatın Draması" Rondo Bisküvi reklamına verildi. Yaratıcı medya kategorisinde; büyük ödül Yapı Kredi Bankası için, Tayfa&WDO tarafından hazırlanan "Alkollü Araç Kullanımını Bilinçlendirme" reklamına verildi. Dijital reklam kategorisinde de Rabarba tarafından tasarlanan "Pepsi Yaşatır Seni" reklamı ödül aldı.

Yarışmanın bu sene ki seçici kurulun başkanlığı Medina Turgul DDB'den Kurtcebe Turgul tarafından yapıldı. yarışmanın özel kurullarında jüri üyeleri 47'ye çıktı. Ana seçici kurulunda bulunan üyeler; Emre Kaplan (TBWA\\İstanbul), Doğan Yarıcı (Art Grup), Ali Batı (DDB & Co), Gürkan Günaydın (Ogilvy & Mather), Emre Noyan (LOWE İstanbul), İdil Akoğlu Ergülen (Markom Leo Burnett), Tarkan Barlas'tan (McCann Ericksonn), Murat Işık (Adquarters), Orkun Demirelli (Rafineri), Ozan Varışlı (Y&R Reklamevi ve Team Red) bulunmaktaydı.  

Arşiv

Etiketler