\"\"Vagabond Academy, reklamcılık alanına kaliteli işgücü yetiştirmek için, Türkiye'de ilk kez reklam üzerine eğitim verecek.

Reklam sektörünün gün geçtikçe gelişim göstermesi, reklamcılık dünyasının renkli, yaratıcı özellikleri, gençlerin ilgilisini çekiyor. Durum böyle olunca yaratıcı olduğunu düşünen gençlerin sayısı artmaya başladı. Taleplerin bu kadar atması da, kursların ilgisini çekmeye başladı. Reklamcı yetiştirmek isteyen kurslar, bu oranda artmaya devam ediyor. Ancak bu kursların yanı sıra Vagabond Academy'yi diğerlerinden ayrılmakta. Geçen senenin sonunda, ismi Creative olan, yeni ismiyle Vagabond reklam ajansına, yaratıcı olmak, bu alanda çalışmak, bu sektörün önemli isimlerini öğrenmek isteyen herkes katılabilir.

Reklam sektörünün her alanında bilgi vereceklerini söyleyen Vagabond Academy genel müdürü Ebru Erturerken, kursiyerlerin hem teorik hem de pratik yapabileceklerini, bu kursun staj niteliğinde olduğunu ifade etti.

Erturerken, kursiyerlerin sanat yönetmenleri, reklam yazarları ve müşteri temsilcileriyle aynı mekânda bulunma fırsatı yakalayabileceklerini belirtti.

Reklam alanına kaliteli işgücü yetiştirmeyi planladıklarını belirten Ebru Erturerken, kaliteli üniversitelerden mezun olan öğrencilerin, onlara iş başvurusunda bulunduklarını, bu öğrencilere staj yapma fırsatı verdiklerinde ise, eğitim aldıkları alanlarda bile uzman olmadıklarını gördüklerini söyledi. Yaşları 30'a yaklaşan ve farklı sektörlerde çalışan, bulundukları kariyerden ayrılmak isteyen birçok kişinin reklamcı olmak için başvurduğunu, bu kişilere temel bilgileri aktarıp, bu alanda kariyer planlamalarında, yardımcı olmak amacıyla Vagabond Academy kurduklarını ifade etti.

Nasıl yazılır, nasıl çizilir, yaratıcılık nasıl geliştirilir” gibi konularla ilgili derslerin verileceğini, eğitimin ikinci aşamasında ise, ileri yaratıcılığın verileceğini söyledi. Bu projede başarılı olanlara, kendilerinin referans olduğu reklam ajanslarında, istihdam edilmelerini sağlayacaklarını belirtti.

Reklam ajanslarında çalışan insanların, kendi alanları dışında olan birimleri, temel seviyede bilmelerinin şart olduğunu, bu noktadan bakıldığında reklam eğitim olayının, reklam sektörü için önemli olduğunu söyleyen Erturerken, Vagabond Academy eğitmenlerinin çoğunun, konusunda uzman olduklarını vurguladı. Derslerde pazarlamacıların konuşmacı olarak katılacağı eğitimlerin sonraki seviyelerinde uzmanlık alanlarına göre kursiyerleri yönlendirip, ileri dersleri vermeyi amaçladıklarını ifade etti.

Arşiv

Etiketler