‘Giallo Oro' adlı mücevher firmasının İtalya'nın Bari kentinde ana caddelere yerleştirilen reklam afişleri tartışmaya neden oldu. Bikinili bir modelin yer aldığı afişler kadınları aşağıladığı gerekçesiyle tepki topladı.

6'ya 3 metrelik reklam panolarında, Başbakan Silvio Berlusconi'nin evinde düzenlenen yemek ve partilere de katılan, sonrasında da çektiği fotoğrafları basına sızdıran Barbara Montereale yer alıyor. Önden, yandan ve arkadan çekilmiş fotoğraflarda, Montereale'nin göğüs, kasık ve kuyruk sokumuna daire şekilde işaretlerin konulduğu reklamda, “Ya sen onu nereye koyardın?” sloganı yer alıyor.

Barili sivil toplum kuruluşları, panolardaki reklamda kadınların aşağılandığı iddiasıyla sosyal paylaşım sitelerinde, reklam içeriğinin değiştirilmesi talebiyle kampanya başlattı. Yenide Komünist Yapılanma Partisi de reklama ‘Cinsiyetçi ve kadın onuruna aşırı derecede zarar veren bir kampanya' olduğu gerekçesiyle tepki gösterdi. Belediye Başkanı Michele Emiliano da, sosyal paylaşım ağında bulunan sayfasında reklam panosunun kaldırılmasının iyi olacağını söyledi.

Arşiv

Etiketler