Radyo Televizyon üst Kurulu üyesi Mehmet Dadak, yayın kuruluşlarının RTÜK'e aktardıkları reklam paylarının indirilmesi için yasa tasarısı sunduklarını belirtti. Bu yasa tasarısının kanun haline gelmesi durumunda, yayın kuruluşlarının RTÜK'e aktardıkları reklam gelirlerinde indirimin %5'ten %3'e ineceğini söyledi.

Mehmet Dadak, Adana'da düzenlenen Yerel, Bölgesel televizyonların ayrıca radyoların yöneticileri için yapılan eğitim seminerine katıldı. Bu seminerde Dadak'ın ifadelerine göre, 1994 yılında yürürlüğe konan 3984 sayılı kanunun yeniden ele alındığını söyledi. Avrupa Birliği Görsel İşitsel Medya Hizmetleri Yönergesi maddelerine uygun biçimde yapılan tasarının başbakanlıktan, kısa bir zaman içinde Millet Meclisine gitmesini beklemekte olduğunu ifade eden Dadak, bu tasarıyla, televizyon ve radyoların senelerdir sorun ettiği, frekans karışıklığının sona ereceğini bildirdi.

Karasal iklimde lisans için başvuru yapan ve senelerdir %5 eğitim katkısı, %5 RTÜK payı ödemekte olan rayda ve televizyon kuruluşlarının bu sorunlarının biteceğini söyleyen Dadak, yaptıkları tasarının kanun haline gelmesi durumunda frekans tahsis edilmesi amacıyla ihaleye çıkacaklarını söyleyerek, kuruluşların bu lisansa sahip olacaklarının altını çizdi.

Yayınlarını sürdüren radyo ve televizyon kanallarının temsilcilerinin bu ihaleyi takip etmeleri gerektiğini söyleyen Dadak, ihalenin herkese açık olacağını, fakat bir sene yayıncı olma şartının aranacağını ifade etti. Bu noktada kendilerinin rekabet ortamını önleyici her hangi bir çalışama yapmalarının yasak olduğunu, frekansları kiralama bedelleri konusunda da net bir bilgilerinin olmadığını söyledi.  

Arşiv

Etiketler