2010 yılı dünyaca ünlü futbolcuların yılıydı. Yeşil sahaların yıldızları ünlü markalarda aldıkları reklam ücretleriyle de dikkat çekti. Bazılarının aldığı ücretler transfer ücretlerine yaklaştı.

Dünyaca ünlü futbolcu David Beckham 2010 yılında 40 milyon dolar sponsorluk ve reklam geliri elde etti. Beckham geçtiğimiz yıl Yahoo, Electronic Arts ve Diet Pepsi ile sözleşme imzaladı aynı zamanda da Adidas, Coty, Go3's, ObyO ve bir kolonya markasının da reklam yüzü oldu.

New York Red Bulls oyuncusu Thierry Henry, Real Madrid'li Ricardo Kaka ve Barcelona'lı Lionel Messi de Gillette'nin tercihleriydi. Thierry Henry'nin reklam kazancı 21 milyon dolar olurken, Ricardo Kaka 25, Messi ise 32 milyon doların sahibi oldu. Coca Cola Manchester United'ın golcüsü Wayne Rooney ile olan sözleşmesini yenilemedi.

Geçen yılın rekortmen futbolcularının içinde dünyanın en pahalı futbolcusu ünvanını da taşıyan Cristiano Ronaldo da var. Real Madrid'de top koşturan Portekizli, Armani, Castrol ve Nike gibi firmalardan 38 milyon dolar kazanç elde etti.

Bu futbolcuların büyük markalar tarafından en önemli tercih edilme sebeplerinden birisi özellikle sosyal medyadaki hayranları sayesinde büyük kitlelere ulaşabilmeleri. Ronaldo'nun 24 milyon Facebook hayranı, 2,4 milyon Twitter takipçisi var. Sosyal medyanın en fazla takip ettiği futbolcu ise Lionel Messi. Bir ay içinde 7 milyon hayran daha kazanan Messi 2010 yılında Adidas, Audemars Piguet, Air Europa, Konami ve Chery gibi şirketlerle anlaşma imzaladı.

Gazeteport'un haberine göre, 2010 yılının diğer çok kazananları ise, 24 milyon dolarla Ronaldinho, 17 milyon dolarla Wayne Rooney, 17 milyon dolarla Frank Lampard ve Zlaton İbrahimoviç ve 15 milyon dolar ile Samuel Eto'o oldu.

Arşiv

Etiketler