Ünlü eğlence mekanı Reina, zeytinyağının ardından cam şişede doğal kaynak suyu üretimine başlıyor. ‘Reina' markasıyla lüks cam şişede ‘Su Entertainment' bünyesinde piyasaya çıkacak olan su, Sapanca'nın doğal kaynaklarından çıkarak, modern tesislerde şişeleniyor. Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan düzenlenen basın toplantısında Reina suyunun her eve gireceğini, gelecekte soda ve enerji içeceği de üreteceklerini söyledi.

Milliyet'in haberine göre, proje Koçbey Grup Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Serdr Koç ve Mehmet Koçaraslan işbirliğiyle hayata geçirildi. Sapanca'da kurulan tesisler, dünya standartlarına uygun ve bölgenin en büyük doğal kaynak suyu cam şişeleme tesisleri. 27 milyon Euro ile başlayan yatırım 2011 yılındaki ilavelerle 33 milyon Euro'yu bulacak. İlk etapta 300 kişi olarak planlanan istihdamı Koçbey ve Su Entertaintment 400 kişinin istihdam edildiği 50 milyon Euro'luk bir yatırıma dönüştürmeyi hedefliyor.

Reina Su, Sapanca Samanlı Dağları Soğucak yaylasından geliyor. Cam şişeler Paşabahçe Şişecam fabrikasında özel tasarımla üretildi. Öncelikle otel, bar, kafeler ve gelecek hafta da Makro ve Migros'larda suyun satışına başlayacak, bir ay sonra da Gürcistan, Ruya ve Azerbaydan'da piyasaya çıkacak. Su Entertaintment Grup Genel Müdürü Güven Karataş günlük üretim kapasitesinin 200 bin şişe olduğunu ve ayda 2 milyon şişe satışını hedeflediklerini ve gelen talep ve ilgiden memnun olduklarını söyledi. Karataş, Dubai, Katar ve Azarbaycan ile ihracak konusundaki görüşmelerin devam ettiğini de açıkladı.

 

 

Arşiv

Etiketler