Radikal gazetesinin, Hürriyet gazetesi çatısına dahil olmasıyla, referans ile de birleşme çalışmalarında son noktaya gelindi. Radikal'in genel yayın yönetmeni İsmet Berkan görevden alınarak onun yerine Hürriyet'in yazarlarından Eyüp Can görevlendirildi.

Radikal ile Referans gazetelerinin birleşmesi sonucunda, yeni stratejinin nasıl olması gerektiği konularında, kulislerde yapılan konuşmalardan anlaşılan, bu birleşmeden oluşan yeni gazetenin adı, Radikal olarak sürecek. Radikal logosunun yanına Referans ismini de ekleyecekler. Her iki gazetede çalışan personel kadrolarından sinerji oluşturup 1+1 ile 3'ün elde edilmesini hedefliyorlar.

Yeni gazete, Ekonomi – Politik çizgide yayınlarını sürdürecek, gazetenin içeriği beyaz, eski Yeni Yüzyıl stiline benzer oluşturulacak. Bu konuda Eyüp Can, eskiz çalışmalarına başladı bile. Ayrıca yeni gazetenin tirajı 100 bin civarında belirlenecek ama daha yüksek bir hedefi amaçlayacak. Bu gazetenin analiz yazıları, tartışma sayfaları, dış dünyayla ortaklaşa ekonomi gündem sayfaları daha geniş yer alacak.

Ayrıca, bu gazetenin diğer amaçlarından biri de iş dünyasını, genç okurları çekmek olacak; bilişim, çevre, spor ekonomisi ve stil sayfaları gibi disiplin başlıkları, bu amaçla hazırlanacak. Bu yeni oluşturulan stil başlıklarından bazılarının örneğinde; BU HABERCİLER TÜRKİYE'Yİ KUŞATTI - BU SİTE GERÇEKTEN BAĞIMLILIK YAPIYOR - BUGÜN VE HER GÜN DOYA DOYA SPOR OKU - BU SORULARIN CEVABINI BİLİYOR MUSUNUZ? Bulunmakta.  

Arşiv

Etiketler