Ünlü otomobil markası Porsche, Facebook resmi sayfasındaki hayranlarının sayısı 1 milyona ulaşınca, onlara teşekkür etmek için özel bir yöntem seçti.

Porsche'un özel olarak dizayn ettiği 911 GT3R Hybrid modelinin üzerine bir milyon hayranın isimleri tek tek yazıldı. “Tutkumuzu paylaştığınız için teşekkür ederiz” sloganı ile porsche.com/microsite/facebook/international.aspx linkinde de otomobilin tasarım aşaması yayınlandı. Sitede kullanıcılar kendi isimlerini de arayabiliyor. Porsche'n bu özel tasarım otomobili hayranları için Stuttgart'ta bulunan Porsche Müzesi'nde sergileniyor.

Sosyal medya doğru kullanıldığı takdirde markaların pazarlama çalışmaları için çok etkili bir mecra. Porsche bu teşekkür ile sadece bir pazarlama başarısı değil aynı zamanda da marka bağlılığını pekiştiriyor. 1 milyon hayrandan kaçı bir Porsche otomobil sahibidir veya olabilir şüpheli ancak sayfada hayran sayısının 1.352.540'a ulaşmış olması markanın sosyal medya iletişimini etkili bir şekilde kullandığının açık bir göstergesi.

Arşiv

Etiketler