Ortadoğu Gazetesi Başyazarı Tahsin Özmez önceki gün vefatının ardından toprağa verildi. Başyazar için Türkiye Gazeteciler Cemiyetinde tören yapıldı. Gazeteciler Cemiyetinin Genel Sekreteri, Sibel Güneş, törende yaptığı konuşmada, Özmez'in yakınlarına baş sağlığı diledi ve başyazarın öz geçmişini okudu. Gene Gazeteciler Derneğinin Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Altay törende yaptığı konuşmada; Başyazar Özmez'in 78 yıllık ömrünün altmış yılının gazetecilik yaparak geçirdiğini ifade ederek, ''Allah herkese böyle bir kaderi nasip etsin'' dileğinde bulundu.

Özmez'in bir gün dahi yaptığı işten şikâyetçi olmadığını söyleyen Altay, bazı meslektaşlarının 4 veya 5 yıl sonra “nereden çıktı bu iş” dediklerini, 20 yıl boyunca Özmez'le birlikte Tercüman Gazetesinde birlikte çalıştıklarını, çok güldüklerini, onun arkasında bıraktığı en önemli özelliklerinden birinin gülümsemesi olduğunu söyledi. Zafer Altay, birbirlerinin yanına her fırsatta gittiklerini, sıkıntılı günler geçirdiklerini, gazetecilik mesleğinin en parlak günlerini gördüklerini, gazetelerin 400 bin sattığı ile 10 bin sattığı günleri de gördüklerini ifade ederek, “onu gülümsemesi ile hatırlayacağını, iyi bir gazeteci ve iyi bir basın emekçisi olduğunu söyleyerek, “mekanı cennet olsun” dileğinde bulundu.

Din görevlisinin Özmez için helallik istemesinin hemen sonra dualar okunarak, omuzlar üzerinde Şişli Camisinde kılınan namazdan sonra Feriköy Mezarlığına defnedildi  

Arşiv

Etiketler