İnternet arama motoru Google şu ana kadar pek çok uygulamaya imza attı. Geliştirdiği pek çok uygulamalardan bazıları, G-mail, Google Earth gibi, popüler oldu ve dünya çapında kullanıcıların ilgisini çekti, bazıları ise sadece bir uygulama ismi olarak kaldı. Google'ın son uygulamalarından birisi dünya çapındaki 17 sanat müzesini bir araya getirerek kullanıcılara sunan, Google Art Project adlı sanal müze projesiydi.

Bu uygulamaya Türkiye'den erişmek mümkün olmasa da, Google yeni bir proje ile sanal dünya müdavimlerinin karşısına çıktı: Google Weddings. Google.com/weddings adresinden ulaşılabilecek olan uygulama evlilik hazırlığı içindeki çiftlere organizasyon sürecini kolaylaştıracak araçlar sunuyor. Malum, artık ilişkilerin başladığı, bittiği, nişan, söz, düğün, bebek, sünnet gibi her türlü detay mutlaka sanal ortamlarda da duyuruluyor ve fotoğraflar başta olmak üzere bütün detaylar sanal dünyadaki yerini alıyor.

Google da weddings sitesinde sunduğu araçlarla düğün organizasyonlarının yapılmasını kolaylaştırıyor. Google sites ile bu özel güne yönelik olarak oluşturulan site kişiselleştirilebiliyor, Picnic adı verilen uygulama ile fotoğraflar düzenlenebiliyor, Google Docs misafir listesi, adresler gibi detaylar tutulabiliyor ve Picasa Web Albums ile oluşturulacak bir online fotoğraf albümü ile bütün süreç internette paylaşılabiliyor.

Arşiv

Etiketler