2010 yılında online video siteleri, müşterilerini kaybetmemek ve para kazanmak için yeni bir formül geliştirdi. Örneğin, 2010 yılı comScore verilerine göre Amerikan internet kullanıcılarının temel video sitelerini (Justin.tv, Ustream, Livestream, LiveVideo and Stickam) takip etme oranları, geçen yılla karşılaştırıldığında, %648 artışla 1.4 milyar dakikayı geçti. Aynı zaman diliminde YouTube ve Hulu'yu izleyerek geçirilen zaman miktarı sırasıyla %68 ve %75'e yükseldi.

Tüketicilerin davranışları yön değiştirdi ve online video reklamları izleyicilere ulaşmakta gittikçe etkili bir hal alıyor. eMarketer'a göre, online video, reklam piyasasıında %7'lik paya sahip; reklamcılar geleneksel medya yoluyla intenet kullanıcılarına nasıl ulaşabileceklerini bulmaya çalışıyorlar.

İnternette video reklamı yapmak ile televizyonda reklam yapmak aynıymış gibi görünüyor. Ancak reklam verenler, video reklamını kullanarak yaptıkları alış-verişlerdeki eksikliklerin ve yayıncılardaki aksaklıklarının farkına varmış durumdalar. Televizyonun aksine bilinen standartlar doğrultusunda, internet reklamcılığı bire bir yaklaşımı ve iletişimi gerektiriyor. Bu da demek oluyor ki; tüm internet kampanyaları yayıncılar tarafından tasarlanmak, düzenlenmek ve koordine edilmek zorunda.

Kaynaklar, yoğun süreç sebebi ile sık sık çıkmaza giriyor ve sektör eğitimini ya da yeni formatları değiştirmek için yeterli zaman veya para mevcut değil. Bu sebeple medya alıcıları sadece bildikleri şekilde devam etme eğilimindeler ve eski adetlerine devam eden sponsorlar en yaygın en yaygın reklam verenler.

Medya alıcıları, pre-roll'daki gibi daha güçlü fırsatlar yaratarak daha verimli ve geri dönüşü yüksek video reklam yöntemlerini değerlendirmelidir. Tüketicinin marka ve ürünle ilgili bilgisi ve deneyimi artarken, bu ''ortak payda'' çözümleri daha interaktif ve yaratıcı reklamlar ile tüketicinin ilgisini çekme fırsatını arttırmaktadır.

Ortaya çıkan birçok iletişim aracına göre standartlar, medya alımındaki ilişkilerin etkisiyle yeni artılar katmanın anahtarıdır. Reklamcıların yeni bir kampanya yaratmadan herhangi bir yayıncı sitesinden reklam deneyimi almasına ve internette bulunan video içeriklerini optimal reklam deneyimleriyle, piyasa belirler gibi yeniliklere olanak sağlamakla Dijital video reklamları için sektör genelinde bir standardizasyon sağlanabilir .

Rising Tide Co-op gibi sektör içindeki konsorsiyumlardan bazıları standardizasyon konusunda ilk adımı atıyor, teknolojik girişimlerin uygulanması için sektörün doğru oyuncuları bir araya getiriliyor. Ancak diğer medya ajansları ve alıcıları bu gayreti bütün medya eko sistemi içinde desteklemelidir. Özellikle, şu an veri toplamak için dikkatli deneyler yapma ve 2011 stratejilerine önceden destek olma zamanı gelmiştir.

Rising Tide gibi sanayi girişimlerinin oluşumu gösteriyor ki bu piyasa, televizyon için gelir paritesini karşılayan, sürdürülebilir, karlı bir iş modeli olma yolunda ilerlerken, starlar dijital medya için sıraya dizilmektedir. Reklam standardizasyonu teslim ve tamamlamadan ibarettir, yani medya alımı ve reklam tamamlama bu amaçtan da öte yararlı bir hal alacak, öngörülebilir bir süreç haline gelecektir.Medya alıcılarına, reklam verenlere ve yayıncılara bu değişim eninde sonunda artan verimlilik, daha yüksek seyirci bağımlılığı ve daha fazla yatırım getirisi sağlayacaktır.

Online video reklamı kritik bir dönüm noktasındadır: Medya planlamacılar ve alıcılar, kalite içeriği ve harcama düşüşünden önce medya üzerinden kitlelere erişen yeni bir yaklaşım tanımlamalıdır. Ajanslar marka liderleri için bir fon oluşturmalıdır, başka bir deyişle reklamcılık bütçeleri sarsılmadan önce değişmelidir. Yayıncılar teknoloji ya da dağıtım kanalları izleyicilerin hoş zaman geçirmelerini kolaylaştırmak zorundalar.  

Arşiv

Etiketler