İstanbul Bayrampaşa İnönü Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde Ared'in girişimleriyle açılan Endüstriyel Reklam Ürünleri Teknik Öğretim Programı mezunlarını ilk olarak verdi. İstanbul Yeşilkoyde bulunan Le Chateau Restaurant, mezuniyet törenlerine ev sahipliği yaptı. Mezuniyet töreninde konuşan Ared Yönetim Kurulu Başkanı Birol Fedai, benzersiz bir dernek-okul-sektör üçlüsünün işbirliği ile, 2008'de açıldığını hatırlattı.

Bölümün Açıkhava reklamları ürünlerinin imalatı ile ilgili teorinin yanında uygulamanın da verildiğini söyledi ve bbu bölümün ilk mezun verişinin memnunluk verici olduğu ifade eden Fedai, öğrencilere; ilk mezunlar olarak eğitimleri esnasında bazı eksiklikleri ve önceden düşünülmeyen sorunlarla karşılaşmış olabileceklerini, fakat eksikliklerin getirdiği dezavantajın akılcı ve pratik zeka ile avantaja dönüştürülebileceğini söyledi. Onlara, Açıkhava reklamcılığın pratik zeka ve işbitirici özelliklere ihtiyaç duyduğunu, bu sorunların, sektörde onları birkaç adım öne çıkaracağını söyledi. Fedai, gençlerin sektöre heyecan getireceğini belirterek, yetişmiş insan gücü sorununun her alanda olduğu gibi, Açıkhava reklam sektöründe de olduğunu, burada da bunun bir sıkıntı olduğunu ifade etti. Birol Fedai, bu bölümü açmayı başardıklarını, şimdi de her pay sahibinin katkısının meyvelerinin almış olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Bu gençlerin sektöre heyecan ve taze kanı enerjileri ve çalışkanlıklarıyla katacaklarını belirtti.

Mezuniyet töreninde okul müdürü Bilal Bulut, derneğin-sektörün ve okulun işbirliğiyle kaliteli istihdamın önemli olduğunu söyleyerek, Türkiye'de bu anlamda öncü olduklarını söyleyerek, başarılar diledi. Konuşmalardan sonra Birol Fedai, geceye sponsor olan İFO İstanbul Fuar Hizmetleri, Beta Display, Engül Tabela, Eray Reklam, Alfanorm, Ankyra Reklam, Mat Kağıtçılık, Deniz Dış Ticaret, Sistem Printing Company ve Yazım, Mask Sergi Ürünleri, İstanbul Reklam, Gama Reklam, SDS, Büyüksoy Bayrak, Pimms, Prodigital, Grafik Ajans, Reklam-İş Reklam, MT Reklam, Pehlivan Reklam teşekkür etti, öğrenciler de öğretmenleri ve sponsorların elinden belgelerini aldılar.  

Arşiv

Etiketler