Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Hussein Obama, Birleşik Devletler vatandaşları tarafından soruları internet üzerinde Youtube vasıtasıyla cevaplayacak. Obama kamuoyuna seslenmek için farklı bir yöntem seçti ve vatandaşlarının sorularına cevap vermek istedi.

Bu uygulamanın dikkat çeken yanlarından bir tanesi de interakvite sağlanması için Youtube altyapısının seçilmiş olması. Sorulan sorular aynı zamanda oylamaya sunuldu, böylece vatandaşların en çok merak ettiği konular ve sorular cevaplanmış olacak. Sorulan sorular Sağlık, Eğitim, Ekonomi, İç Güvenlik, Dış Politika gibi kategorilere bölündü. Aynı zamanda Youtube yürütülen bu kampanya için video ile soru sorma olanağıda tanıdı, bu konuda da oldukça büyük bir talep gördü. Bu kampanyaya sadece sıradan Birleşik Devletler vatandaşları değil aynı zamanda da toplumun önde gelen Etnik Liderleri, Siyasiler, Ünlüler ve Basın-Yayın Mensupları da katılım gösterdi.

Youtube bu kampanyanın alt yapısını sağlayarak aynı zamanda internet televizyonculuğu için de farklı bir bakış açısı getirdi.

Obama sorulara cevaplarını bugün 27 Ocak Amerika saati ile 14:30'da ( EST ) yanıtlayacak. Kampanyayı takip etmek için http://www.youtube.com/worldview/

Arşiv

Etiketler