Nokia ve Microsoft hızla büyüyen akıllı telefon piyasasında Apple ve Google ile yarışmak için güçlerini birleştirdi. Nokia, sektördeki lider konumuna tekrar kavuşmak için çabalıyor.

Nokia, akıllı telefonları için yazılı platformu olarak Windows Phone'u kullanacağını söyledi. Nokia'nın yeni CEO'su Stephen Elop, ‘Nokia ve Microsoft eşsiz küresel erişim ve ölçek ile ekosistem sunmak için güçlerini birleştirecek,' dedi.

Elop'un merakla beklenen strateji ilanı yatırımcıları ikna etmedi ve Nokia ortaklık kurduğu gibi ‘2011 ve 2012 bir geçiş yılı olacak' dediğinde piyasa buna tepki gösterdi, Nokia hisseleri %11'den fazla düştü. Microsoft'un Windows Phone platformu üstün teknolojinin lideri olarak sektör uzmanları tarafından kabul edildi; ama müşteriler arasında henüz bir başarı elde edemedi.

Nokia, iPhone için daha yüksek marjlı akıllı telefon pazarındaki payını hızla kaybetti ve ürünler Google'ın Android platformunu esas aldı. Geoff Blaber ‘Bu, Nokia'nın platform stratejisinin başarısız olduğunu samimi bir şekilde kabul etmekte ve Nokia'nın konumunun ciddiyetini vurgulamaktadır,' dedi.

Nokia, cep telefonları için Microsoft Bing arama motorunu kullanacağını belirtti. Bu durumda potansiyel olarak Microsoft'a büyük bir pazar açılıyor, Microsoft dünyanın arama devi olan Google'a meydan okumak için güçlenmeye çalışıyor gibi görünüyor.

Arşiv

Etiketler