New York'ta yaklaşık otuz otobüsün üzerine uygulanan reklam mesajı, Amerikalı Müslümanların tepki göstermesine neden oluyor. Tutucu bir aktivistin yaptığı, otobüslerin üzerine giydirilen "Aileniz ve içinde yaşadığınız toplum sizi tehdit mi ediyor? İslam'dan Ayrılıyor musunuz?" içerikli reklamlarla ilgili, orada yaşayan Amerikalı Müslümanların, reklamların İslam'ın karşıtı olduğunu düşünerek tepki göstermelerine neden oluyor. Stop İslamization of America isimli örgüt lideri Pamela Geller, ilgili web sitesi için, hazırlatılan reklam tanıtımlarının, Müslümanlara sataşma amaçları taşımadıklarını ve bu uygulamanın dini özgürlük bağlamında düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Şehirde dolaşan otobüslerin, bir ay boyunca tanıtacağı reklam mesajlarının, Müslümanları dinlerinden vazgeçmeye davet etmediğini belirten Geller, reklamların Müslümanları hedeflemediğini, İslam'ı bırakın demediklerini ama İslam'dan çıkıyor musunuz diye sorduğunu söylüyor.

Aktivist Pamela Geller ile ilgili bu haber, Huffingtonpost tarafından yayınlandı. Buna göre, Geller'in blogu olan Atlas Shrugs ve öbür web sitelerinin, okurlarının bağışladıkları sekiz bin dolar ile yaptırılan reklam uygulamalarının, diğer şehirlerde de aynı şekilde uygulanması planlanmaktadır. Metropol Ulaşım İdaresi Yetkilileri, yapılan reklam uygulamalarının esaslara uygun olduğu düşüncesinde birleşiyorlar.

Yapılan tüm reklamların incelendiğini söyleyen, idare sözcüsü Aaron Donovan, reklam tanıtımlarını taşıyan otobüslerin aynı şehirde bulunan beş belediyelerin bünyesinde de çalışacağını belirtti.

Diğer yandan, şehirde yaşayan Müslüman kesimler, tanıtımların, sanki insanlar İslam dinine zorlanıyorlarmış imajı gibi yanlış izlenimler uyandırdığını söylüyorlar. American Islamic Relations Council'den Faiza Ali, bizim dinimizde yani Müslümanların düşüncesine göre, baskı ile zor kullanılarak inanan insanın iman etmiş olmayacağını söyledi. Reklamların arkasındaki Pamela Geller, daha önce yıkılan, ikiz kuleler yerine yapılması planlanan cami ve İslami Kültür Merkezi projelerine de karşı olduğu söyleniyor.  

Arşiv

Etiketler