Reklam ajanslarının, büyük markalar için büyük ve pahalı kampanyalar yaptığı düşünülür. Ancak bu doğru değildir ve birçok reklam ajansı küçük reklam kampanyaları da yürütür. Firmanız ne büyüklükte olursa olsun, bir reklam ajansıyla çalışabilirsiniz. Burada önemli olan, ajansı en iyi nasıl kullanacağınızı ve firmanız için reklam mecralarını nasıl kullanacağınızdır.

Birçok firma, reklam konusundaki uzmanlıkları ve bilgileri sebebiyle reklam ajanslarına yönelir. Özellikle küçük firmaların bir pazarlama departmanı olmayabilir ve bu yüzden bir reklam ajansının sağlayabileceği kapsam ve derinliğe ihtiyacı olabilir. Reklam ajanslarının çoğu zaman araştırmacılar, medya firmaları, sanatçılar, film yapımcıları ve diğer alanlarda uzmanlarla bağlantıları vardır ve küçük bir firma bu uzmanlardan ayrı ayrı faydalanmasına el verecek bir bütçeye sahip olmayabilir. Küçük reklam ajansları, internet reklamcılığı veya televizyon reklamcılığı gibi belirli bir alanda uzman olabilir. Bu yüzden, bir reklam ajansı seçmeden önce ilgilendiğiniz reklam mecrası üzerinde kesin bir karara varmış olmanız iyi olacaktır.

Ayrıca, bir reklam ajansıyla çalışmanız size zaman kazandıracaktır, çünkü kendi bünyenizdeki personel reklam kampanyasıyla uğraşmak zorunda kalmayacaktır. Özellikle reklamcılıktan anlayan personeliniz yoksa, bir reklam ajansıyla çalışmak sizin için en iyisidir.

Reklam ajansıyla çalışmanın size pahalıya mal olacağını düşünebilirsiniz, ama bir de şöyle düşünün: Bir ajans, reklamınızı büyük ihtimalle daha ucuza yayınlayacaktır. Radyolar, televizyon kanalları ve yayıncılar reklam ajanslarına genellikle indirim yaparlar. Bu şekilde, bir ajans sizin firma olarak ödemeniz gereken fiyattan çok daha düşük bir fiyatla reklamınızı yayınlayabilir.

Sektörünüzde deneyimli bir firma olsanız bile, bir markayı geliştirmek karmaşık bir süreçtir. Reklam ajansları, logolar ve sloganlar geliştirerek ve marka farkındalığını artıracak reklamlar tasarlayarak bu süreci kolaylaştırabilir. En kârlı pazarı hedeflemenizi sağlayacak araştırmalar yapabilir ve her bir mecraya uygun olarak size farklı tasarımlar sunabilir.  

Arşiv

Etiketler