İslam dini karşıtı olarak bilinen ‘Müslümanların Masumiyeti' adlı filme Orta Doğu'dan gelen tepkiler bitmiyor. Müslümanlar tarafından yapılan tepki gösterilerinin en şiddetlisi Pakistan'dan geldi. Tepkilerini gösteri yaparak gösteren Müslümanlar, hükümetin de desteğini arkalarına aldı.

Pakistan Hükümeti'nin verdiği bir kararla bugünü ‘Peygamber Sevgisi Günü' olarak ilan eden hükümet, resmi tatil yapılmasına karar verdi. Pakistan televizyonlarının da boş durmayıp, konuyla ilgili tepkilere destek olduğu görüldü. Pakistan Televizyonunda Amerika Başkanı Obama'nın filmi eleştiren videolarının yayınlandığı görüldü. Cep telefonları servislerinin bile durdurulma kararının alındığı Pakistan, tepkisi en şiddetli şekilde gösteriyor. Pakistan'daki ABD Büyükelçiliğine yapılan saldırı ile Amerika ile Orta Doğu arasında gerginlik yaşanacağı da ortada.

Pakistan basını ve hükümeti tarafından tepki gösterilen filme, Cuma namazı sonrasında yeni gösteriler yapılacağı kararlaştırıldı. Pakistan Televizyonlarından naklen yayınlanan gösteriler ise halkı kışkırtmaya yönelik bir etkiye sahip. Orta Doğu'daki bu şiddetli eylemlerin kaynağı olan filmi nasıl bir son bekliyor belli değil.  

Arşiv

Etiketler