News International, son günlerde marka adına sürülen lekeyi temizlemek için İngiltere ulusal gazetelerine adının karıştığı telefon dinleme skandallarıyla ilgili tam sayfa özür ilanları veriyor. Bu hafta sonu yayınlanmaya başlayan ilanların yayınlandığı gazeteler arasında News International'ın rakipleri Daily Mail ve Mirror da var.

James Murdoch ilanların yanlış bir stratejiden kaynaklanan imajın gelecekteki iletişimi engellememesi için yayınlandığını belirtti. Şirket, reklam ortaklarından da yayınladığı özür mektupları ile destek bekliyor. Rupert Murdoch skandalla ilgili olarak ilk önemli özrünü, Wall Street Journal'a verdiği bir röportaj sırasında diledi. Murdoch yaptığı açıklamada, News Corp'un böyle bir kriz ortamıyla ofak tefek hatalar olsa da, olabilecek en iyi şekilde başa çıktığını söyledi ve medya şirketinin imajında düzeltilemeyecek bir şey olmadığını da ekledi. Murdoch şirketini “bu ülkede yaptığımız iyi işler de var” diyerek savundu.

Murdoch, televizyon pazarındaki şirket açılımını arttırmak için BSkyB'nni yüzde 61'ini almayacaklarını, gelecekteki yatırımları için daha iyi bir yer aradıklarını vurguladı ve News International'ın İngiltere'de borsa tahvillerini satışa çıkardığı haberlerini yalanladı. İddialara göre, Murdoch BSkyB'nin kontrol alanını arttırarak kaynak sağlamak amacıyla The Sun, Times ve Sunday Times'ı satışa çıkarmıştı. News Corp. şirket üzerinde oluşan politik ve kamuoyu baskılarından dolayı BSkyB için 6 ay süreyle başka teklif veremeyecek. Murdoch, İngiliz gazetelerini satacağına dair iddiaları kesin bir dille yalanlıyor.

Rupert Murdoch, oğlu James Murdoch ve görevinden istifa eden müdürü Rebekah Brook gelecek hafta parlamentoda telefon dinleme skandalıyla ilgili soruları yanıtlayacaklar. News Corp. Amerikan FBI tarafından da 11 Eylül olaylarında kurbanların sesli mesajlarına ulaştığı suçlamasıyla da incelemeye alındı. (Kaynak: Medyaloji)

Arşiv

Etiketler