Birleşmiş Milletler HIV/AIDS ile mücadele ortak programı UNAIDS, Almanya AIDS ile mücadele derneği AIDS-Sıftung'un yardımları ve Volkswagen Ticari Araç'ın da desteğiyle HIV/AIDS'e dikkat çekmek amacıyla dünyayı dolaşan “Move The World – Dünyayı Harekete Geçir” konvoyu 45. Durak olarak İstanbul'a uğradı. Move The World konvoyu, dünya genelinde 33 milyon HIV pozitif hastası olduğunu ve her yıl 1.8 klişinin HIV/AIDS nedeniyle hayatını kaybettiğini vurgulayarak, HIV/AIDS konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Move The World için özel olarak tasarlanan 5 Amarok, Alman Aktivist Joachim Frans liderliğindeki 12 kişilik bir ekiple 19 Nisan tarihinde Kanada'nın Vancouver kentinden hareket etti. Ekip Asya kıtasının çıkış noktası olarak, Doğuş Otomotiv-Volkswagen Ticari Araç'ın misafiri olarak yolculuğun 80. Gününde İstanbul'a geldi. Ekip 100 gün boyunca, 5 kıtada 50 ülkeyi ziyaret ederek, sivil toplum kuruluşları, medya ve iş dünyası liderleri ile toplantılar gerçekleştiriyor.

Move The World'un 45. Durağı olan Türkiye toplantısı 5 Tammuz'da gerçekleştirildi. Tolantıya Pozitif Yaşam Derneği ve sağlık hizmetleri sektöünde faaliyet gösteren Abbot da katıldı. Pozitif Yaşam Derneği resmi rakamlara göre 4500 HIV pozitif vakası olsa da, gerçek rakamın daha yüksek olduğunu kaydetti.

Türkiye'yi baştanbaşa dolaşarak Samsun, Giresun, Rize ve Trabzon'u geçen ekip, 8 Temmuz'da Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a geçti. Ekip 3 Ağustos 2011'de Avustralya'da tamamlanacak olan yolculuğun rotaları birleştirildiğinde dünya haritası üzerinde bir “W” harfi bırakmış olacak.

Arşiv

Etiketler