Criteo'nun 2014 yılı 4. çeyreği için yayınladığı Mobil Ticaret Raporu'na göre, dünyada yapılan e-ticaret faaliyetlerinin üçte biri mobil cihazlar üzerinden yapılıyor. Akıllı telefonlar gittikçe daha popüler hale geldiği için, bu rakamın önümüzdeki yıllarda daha da artması bekleniyor.

Rapora göre, mobil cihaz üzerinden yapılan alışveriş oranı, tabletlerden yapılan alışveriş oranını geçerken, normal bilgisayarlarda yapılan alışveriş oranına da yaklaşmış durumda. Genellikle daha büyük ekranlı cihazlardan alışveriş yapıldığı varsayıldığı için, firma bu veriyi bir sürpriz olarak değerlendiriyor.

Rapora göre, mobil üzerinden en çok lüks eşya ve seyahat alışverişleri yapılıyor. Bunun yanında, sağlık ürünleri ve ev eşyaları gibi ürünler %15 daha az satın alınıyor. Bu verinin değerlendirmesini şöyle yapabiliriz: Mobil kullanıcıları, araştırma ve karşılaştırmadan ziyade hızlı bir satın alma sürecinden yana ve bir son dakika bileti almak, mobil kullanımın doğasına yeni bir kitaplık seçmekten daha uygun. Bunu, daha az planlama ve düşünme gerektiren ürünleri mobil sitemizde ön plana çıkarırsak daha iyi olacağı şeklinde de yorumlayabiliriz.

 

Arşiv

Etiketler