Google geçtiğimiz Çarşamba günü ‘Artı 1' olarak adlandırdığı bir uygulama başlatmış ve kullanıcılara Google profillerini kullanarak arama sonuçlarını oylama olanağı sunmuştu. Microsoft sadece arama sonuçlarının değil reklamların da oylanmasına izin veren uygulaması nedeniyle Google'ı Avrupa Komisyonu'na şikayet etti.

Microsoft'un şikayet gerekçesi Google tarafından rekabet kurallarının ihlal edildiği ve Bing arama motorunun da dahil olduğu pek çok servisi engelleme girişimi olduğu. Google Microsoft tarafından piyasadaki etkin konumunu kullanarak Microsoft servislerinin büyümesini engellemesiyle suçlanıyor.

Microsoft avukatı Brad Smith Google'ın YouTube'u satın almasının ardından aramaları istediği gibi yönettiği iddiasında bulundu. Google'a yöenlik olarak yapılan suçlamalar bunlarla sınırlı değil. Windows tabanlı akıllı telefonlarda Google'ın kasıtlı olarak YouTube'un düzgün görüntülenmesine engel olduğu da iddialar arasında. Bu başvuruyu da değerlendirmeye alması beklenen Avrupa Komisyonu 2010 yılı Kasım ayında Google aleyhinde anti-tekel incelemesi başlatmıştı.

Arşiv

Etiketler