İngiliz sermayeli alkollü içki şirketi Diageo, Mey İçki'yi Texas Pacific Group ve Actera'dan satın alacağını açıkladı. Diageo bu satın almayla Türkiye'de geniş bir dağıtım ağına erişim sağlayacak. Satış için belirlenen işletme değeri 3,3 milyar lira olarak belirlendi.

Diageo aralarında Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Smirnoff, Ciroc, Baileys, Captain Morgan gibi ünlü içki markalarını da barındıran dünyanın en önemli yüksek kalite içecek üreticilerinden birisi. 180'in üzerinde ülkede ürünleri satılan şirketin hisseleri New York ve Londra borsalarında da işlem görüyor.

Mey İçki devlet tarafından 2006 yılında 800 milyon dolara TGP'ye satılmıştı. Halen bünyesinde Yeni Rakı başta olmak üzere, Hare Likörleri, Binboa ve Lokka votkaları ve Kayra şaraplarını da üretiyor. Diageo yaptığı yazılı açıklamayla 2011 yılı ikinci yarısında satın alma işlemlerinin tamamlanacağı beklentisinde olduğunu açıkladı. Satın alma Diego açısından orta sınıfın giderek büyüdüğü gelişmekte olan pazarlarda varlığını arttırma stratejisi doğrultusunda gerçekleştirilen önemli bir yatırım. Şirket ayrıca Mey İçki'nin önemli markaları, dağıtım ağı ve idari kadrolarını da kendi bünyesine katarak Türkiye alkollü içecek pazarındaki konumunu değiştirerek güçlendirecek.

Arşiv

Etiketler